Agenda
 
EXPERIMENT | 12-10 t/m 21-10

Kunnen we Deventer wel ‘platgooien’, omdat de digitale wereld inmiddels onze nieuwe leefwereld is? Hebben we de fysieke ruimte niet meer nodig? Architectuurcentrum Rondeel vraagt het zich af en gaat in de week van 12 tot en met 21 oktober onderzoeken of je buiten die fysieke leefruimte kunt en je niets meer nodig hebt dan alleen die digitale wereld, in een kleiner huis.

Expositie Wist je dat? Verrassende verhalen over Deventer
 
EXPOSITIE: 28-9 t/m 27-01-2018

In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat wordt dit jaar groots gevierd. In die 1250 jaar is er veel veranderd: de eens zo kleine nederzetting aan de IJssel groeide uit tot een florerende Hanzestad. Architectuurcentrum Rondeel viert het 1250-jarig bestaan met de expositie ‘Wist je dat?’ in de stadsetalage van het Deventer stadhuis.

Deventer 1250
 
LEZINGENAVOND | 1 NOVEMBER

In het kader van 'Wist je dat?'  staat op 1 november, 20.00 uur, het thema stadsontwikkeling op de agenda. Twee bevlogen sprekers delen interessante wetenswaardigheden over 1250 jaar Deventer met ons. Met een doorkijk naar de toekomst! Kunst- en architectuurhistoricus Hans Magdelijns en Programmamanager Harry Bottenberg verzorgen de inleidingen.

De slimme stad Rondeel Deventer
 
LEZINGENAVONDEN +SENSORWANDELINGEN | 15-11-2018 | 20.00 UUR

Steden hangen inmiddels vol met allerlei camera’s en sensoren, waarmee inwoners en bezoekers worden gevolgd. Een ontwikkeling die steeds meer zichtbaar wordt en onderdeel is van de slimme stad. Soms nodig en praktisch, maar niet altijd wenselijk. Wat gebeurt er met die data en wat is de impact ervan op onze stad en inwoners? Architectuurcentrum Rondeel en studenten van Saxion vragen het zich af. Ze organiseren daartoe een tweetal sensorwandeltochten op 4 en 7 november. Hun bevindingen presenteren ze op 15 november in het architectuurcentrum. Daarnaast is er een workshop en discussieavond op 22 november.

Sensortochten Deventer Rondeel Deventer
 
SENSORWANDELINGEN| 04-11– 14.00 + 7-11 – 16.00 UUR

Vier studenten van Saxion in Deventer organiseren in opdracht van Rondeel een tweetal sensorwandelingen door de binnenstad en het industrieterrein. Ze brengen in kaart wat er aan sensoren, camera’s en andere technieken wordt gebruikt. We roepen inwoners van Deventer en omliggende deel te nemen aan een van de sensortochten.

Cameratoezicht Deventer Rondeel Deventer
 
LEZINGENAVOND | 15-11-2018 | 20.00 uur

Kom op 15 novembernaar Architectuurcentrum Rondeel, waar de Saxion-studenten de resultaten van hun onderzoek presenteren. Ook zijn er twee sprekers over de wereldwijde ontwikkelingen rondom big data en de invloed hiervan op de architectuur en stedenbouwkundige vormgeving.

De slimme stad Rondeel Deventer
 
WORKSHOP+DISCUSSIE | 22-11-2018 | 20.00 UUR

Tijdens deze interactieve avond gaan we in gesprek en worden we gestimuleerd om onze ideeën en eigen ervaringen rond het onderwerp te delen en te verbeelden. Ook worden er korte pitches gehouden door professionals die in hun werk bezig zijn met dataverzameling, de digitalisering en de Slimme Stad. Daarnaast worden de resultaten en reacties van deelnemers aan de sensortochten gepresenteerd.

Deventer klei maakt opnieuw geschiedenis!
 
EXPOSITIE | OPENING 8 NOV. 2018

Toen Lebuïnus 1250 jaar geleden de IJssel overstak en de stad Daventria stichtte, liep hij er al overheen: de Deventer klei. Na 1250 jaar  maakt de Deventer klei opnieuw geschiedenis in een expositie bij Architectuurcentrum Rondeel. De expositie wordt feestelijk geopend op 8 november.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Bieb voor de toekomst leunt op het verleden

De nieuwe bibliotheek is niet alleen bijzonder vanwege het ontwerp; ook de draagconstructie is interessant. Het gebouw is gehuisvest op de kelders... Lees meer...
IMAGE Stadshistoricus pelt Deventer af als een ui

‘Wist je dat?’ is de naam van de nieuwe Rondeel-expositie in de etalage van het stadhuis van 28 september 2018 t/m 27 januari 2019. Over... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief