Nieuws
‘Het stadscafé moet van iedereen worden’

 

Met het vierde Stadscafé voor de boeg op 26 juni in de Centrumgarage is het tijd voor een kleine terugblik. Heeft het café zich ontwikkeld tot het ideale podium voor burgerinitiatieven? Heeft het de ambities waargemaakt? En welke potentie blijft onbenut? We leggen de vragen voor aan Bart Ellenbroek, beleidsontwikkelaar en stadscoach bij de initiator van het stadscafé: de Stadsbeweging.

Jan-Willem Wesselink over de toekomst van de stad

 

Oké, we zien in Deventer nog geen vliegende skateboards, nog geen zwevende auto’s en geen wandelende robots. Maar zonder dat we het doorhebben, vormt de stad van de toekomst zich onder onze neus. In aanloop naar de lezing Ruud Veltenaar: uitdagingen voor de toekomstige stad op 16 april spreken we met Deventenaar Jan-Willem Wesselink over de toekomst van onze stad. Hij is kwartiermaker bij de Future City Foundation en directeur Kennis en Ontwikkeling bij media- en communicatiebedrijf ELBA\REC.

Anneleen Ypma-Diedering

 

Anneleen Ypma-Diedering is begin mei aan de slag gegaan bij Architectuurcentrum Rondeel. Ze gaat directeur Ulrike Weis ten Elsen twee dagen per week ondersteunen bij de organisatie van de Rondeel-activiteiten.

 

Architectuurcentrum Rondeel kijkt binnen bij de voormalige Maria Koninginkerk aan het Mariënburghplein. De kerk onderging een ware metamorfose. Niet alleen door de opvallende nieuwbouw, ook door de vernieuwde kerkelijke invulling. De katholieke kerk is vanaf 22 april de thuisbasis van de gereformeerde gemeente 3GK.

Deventer Bolwerksmolen

 

Architectuurcentrum Rondeel en Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) hebben de website ‘Deventeropdekaart.nl’ uitgebreid met een historisch overzicht van Deventer molens.

Diepenvener Koos Hoogland wil een museum voor hedendaagse kunst met internationale allure in Deventer. Een iconisch cultureel centrum dat meer dan 100.000 bezoekers per jaar naar de Koekstad moet halen. Is het realistisch? En hoe maak je het succesvol? We zochten het uit tijdens de debatavond 'Verdienen wij een museum voor hedendaagse kunst?', met Koos Hoogland en toparchitect Hans van Heeswijk.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE ‘Het stadscafé moet van iedereen worden’

  Met het vierde Stadscafé voor de boeg op 26 juni in de Centrumgarage is het tijd voor een kleine terugblik. Heeft het café zich ontwikkeld tot... Lees meer...
IMAGE Anneleen Ypma van start bij Architectuurcentrum Rondeel

  Anneleen Ypma-Diedering is begin mei aan de slag gegaan bij Architectuurcentrum Rondeel. Ze gaat directeur Ulrike Weis ten Elsen twee dagen per... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief