Agenda
Oplevering DAVO Bieren, stadsbrouwerij & proeflokaal

SNEAK PREVIEW van DAVO Bieren, stadsbrouwerij en proeflokaal

DE OPLEVERING | 05-04-2016 | 20.00 UUR

Dinsdag 5 april a.s. om 20.00 uur staat de volgende architectuuroplevering op het programma voor u als vriend van Architectuurcentrum Rondeel: het voormalige Ten Zijthoff-pand wordt in gebruik genomen als stadsbrouwerij en proeflokaal door DAVO Bieren. Er is beperkte ruimte voor deze oplevering. VOL=VOL. 

Lees meer...

Pop-up Galerie Proosdij Passage

Vanaf 1 juni hangen er 14 grote fotowerken van Erwin Zijlstra in de etalage van een grote leegstaande winkel in de Proosdijpassage in Deventer. "Een mooie manier om werk te exposeren in het hart van de stad en tegelijk de stad aantrekkelijker te maken"

Een aantal foto’s zijn uit de serie Mudscapes, die vorig jaar zomer in de Zomeretalage bij Architectuurcentrum te bewonderen waren. 

Het zijn eigenaardige structuren en patronen die, losgeweekt van de omgeving vervreemdend werken. Niet duidelijk is de schaal van het getoonde. Het lijken luchtfoto’s van onbekende werelden of juist soms uitvergrootte details. Echter ze zijn zo aangetroffen langs de IJssel

De andere werken komen uit de nieuwe serie “Trees”. In de  foto’s van bomen wordt de aandacht op hun structuren versterkt door er een egale kleur achter te zetten. Soms heeft de in de werkelijkheid aangetroffen vorm een grote associatieve of landschappelijke werking.

Zie ook www.erwinzijlstra.nl/ez

Rijksmuseum, foto Erik Smits

Lezing | Baksteen, van drager naar bekleding

LEZING | 23-06-2016 | 20.00 UUR

Jaarlijks worden in Nederland 1188 miljoen bakstenen geproduceerd en uitgelegd betekent dit 249.000 km baksteen. Bijna 6 keer rond de aarde! Aanleiding voor Architectuurcentrum Rondeel om een avond te organiseren voor iedereen die zich met baksteen bezighoudt en meer wil horen over de toepassing, de steenkeuze en het verschil in het gebruik van baksteen vroeger en nu.

Lees meer...

Zomeretalage Deventer Deuren

Zomeretalage Deventer Deuren

OPENING | 14-07, 20.00 UUR

In de zomeretalage van Architectuurcentrum Rondeel is in de maanden juli en augustus een bijzondere fototentoonstelling te zien over ‘Deventer Deuren’ door Deventer Foto Kring. De ramen van de expositieruimte zijn voor deze gelegenheid afgeplakt en slechts via ‘sleutelgaten’ is de doorlopende diavoorstelling met foto’s van deuren te bekijken.

Lees meer...

Baksteenarchitectuur | Lange Bisschopstraat Deventer

Steengoed… keibest | baksteenarchitectuur en vakmanschap

EXPOSITIE | 12-05 t/m 10-07

Baksteenarchitectuur en vakmanschap staan centraal in de expositie ‘Steengoed… Keibest’ die donderdag 12 mei in Architectuurcentrum Rondeel werd geopend door Hans van Norel, voorzitter van Bouwend Nederland Regio Oost.

Lees meer...

Overvloed

Expositie OVERVLOED in Deventer Ziekenhuis

EXPOSITIE | 17-03 T/M 31-08-2016

Op 17 maart, in de week van Zorg en Welzijn, opende Jeroen Kleinjan, lid van de raad van bestuur van het Deventer Ziekenhuis de tentoonstelling ‘Overvloed’ in de centrale hal van het ziekenhuis. Met als titel ‘Overvloed’ hebben acht duo’s van beeldend kunstenaars en architecten de opdracht gekregen om ontwerpideeën te ontwikkelen voor een zevental aan het water gekoppelde plekken in Deventer. Locaties die volgens Architectuurcentrum Rondeel een kwaliteitsimpuls kunnen gebruiken.

Lees meer...

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Geslaagde Dag van de Bouw 2016
Het was een prachtige en geslaagde Dag van de Bouw 2016 bij Architectuurcentrum Rondeel op 4 juni 2016 met de metselaars in opleiding van Technicampus en Bouwend Nederland in Deventer. Lees meer...
IMAGE Een ode aan de gebakken hoeksteen van onze samenleving
In Nederland bouwt men met bakstenen. De baksteen is voor ons zo vanzelfsprekend geworden dat we vergeten om goed te kijken naar het product, de vervaardiging en de metselwerken. Daarom presenteert... Lees meer...

VIDEO | STEENGOED... KEIBEST

 

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

 
dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur
  

 

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

   

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief

 

RONDEEL | DE SCHILWIJKENLezing door Henk van Baalen over de Schilwijken. 

 

Architectuurcentrum Rondeel
Stromarkt 18C
7411 PK Deventer
T 0570 - 611 901
E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.