Nieuws

Wist je dat…
… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had?
…de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is?
…de pothoofdplantjes genoemd zijn naar het Deventer Pothoofd? 

Deze en andere verrassende feiten over de geschiedenis van Deventer heeft Architectuurcentrum Rondeel nu gebundeld in de boekuitgave “Wist je dat?”.

Op meer dan 50 bladzijdes zijn de veelal onbekende verhalen over niet alledaagse onderwerpen zoals het water, de stad, de flora, de dood en hat afval verzameld. Met boeiende afbeeldingen wordt de lezer op een vermakelijke manier meegenomen door de stadsgeschiedenis van Deventer zoals die niet eerder gepresenteerd is. Deze weetjes zijn niet te vinden in de toeristische folders over Deventer. Het boekje is dan ook een must have voor iedereen die de stad op een andere manier wil leren kennen.

Daan Josée, voorzitter van het bestuur van het Rondeel, biedt het eerste exemplaar op 11 september aan burgemeester Ron König aan.

Verkoopadressen

Het boek is vanaf 12 september te koop voor € 5 bij Boekhandel Praamstra, Bruna in de korte Smedenstraat, de VVVDeventer en bij Architectuurcentrum Rondeel aan de Assenstraat 14. Een inkijkexemplaar is in te zien in de Bibliotheek Deventer.

Expositie Wist je dat?

In het kader van het 1250 jarige bestaan van Deventer heeft Architectuurcentrum Rondeel de expositie “Wist je dat?” geproduceerd die in 2018 in de Stadsetlage van het stadhuis te zien was. De expositie en het begeleidende lezingenprogramma was met meer dan 11.000 bezoekers een groot succes! Daarom zijn alle verhalen, lezingen en beelden nu te verkrijgen in boekvorm.

De boekuitgave is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, NICE Letters Reclame en de inzet van onze vrijwilligers.

Kijk voor meer informatie op www.rondeeldeventer.nl.

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...
IMAGE Architecten zouden verder moeten kijken dan een gebouw

Architecten zijn gewend om naar gebouwen te kijken, terwijl de ruimte tussen de gebouwen misschien wel belangrijker is. Ze zouden zich meer moeten... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief