Nieuws
De Hongerige stad Rondeel Deventer

 

Op donderdag 13 september trapt het Zwols Architectuur Podium in samenwerking met Club Cele af met een hele toffe serie Stadscafés: De Hongerige Stad Zwolle! Samen met Club Cele gaan we de relatie tussen voedsel en stad verkennen. Maak je klaar voor interessante lezingen, films en excursies en ontdek het antwoord op de vraag: hoe kan voedsel nieuwe verbindingen in de stad maken?

Te gast is Brits architect, docent en schrijver Carolyn Steel, van het boek ‘De Hongerige Stad: hoe voedsel ons leven vormt’. Zij is de inspiratie voor deze serie Meet Ups. Je kent haar misschien van haar Ted Talk of VPRO Tegenlicht aflevering en ze is veelvuldig in de media verschenen met haar denkwijzen.

Door de moderne veranderingen in mobiliteit, energietransitie en waterhuishouding moeten we opnieuw naar de traditie tussen voedselproductie en stedenbouw kijken. Hoe ziet het toekomstige plattelandsleven eruit? Is het traditionele boerenleven voorbij? Gaat de toekomstige voedselvoorziening onze stedelijke structuur veranderen of kan deze bijdragen aan de leefbare stad? Wij nodigen je van harte uit om mee te denken over de toegevoegde waarde van voedsel aan de stad en regio!

 

ZAP nodigt u uit!

Wat: Theatercollege Carolyn Steel - De Hongerige Stad Zwolle
Waar: Hemminkzaal, Odeon
Wanneer: Donderdag 13 september, 20.30 tot 22.00 uur
Kosten: 7,50 euro

Voor het volledige programma kijk op www.stichtingzap.nl

Het ZAP (Zwols Architectuur Podium),  Club Cele en de Stadsbeweging organiseren samen het Stadscafé en samen gaan ze het gesprek aan met architecten, ontwikkelaars, kwartiermakers, kunstenaars, kantelaars en vele anderen.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...
IMAGE Architecten zouden verder moeten kijken dan een gebouw

Architecten zijn gewend om naar gebouwen te kijken, terwijl de ruimte tussen de gebouwen misschien wel belangrijker is. Ze zouden zich meer moeten... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief