Nieuws
Afscheid Marion Lanting

Marion Lanting heeft afscheid genomen van Architectuurcentrum Rondeel. Marion was bijna een kwart eeuw hét gezicht van het architectuurcentrum in Deventer, waar zij vanaf het prille begin als coördinator werkte.

In 1995 werd Marion Lanting gevraagd om het dagelijkse reilen en zeilen bij Architectuurcentrum Rondeel in goede banen te leiden. Indertijd was een groepje lokale architecten onder leiding van Deventer architect Peter Ghijsen net gestart met Rondeel om actuele onderwerpen over architectuur en stedenbouw op de Deventer agenda te krijgen. Mede door Marions doorzettingsvermogen en een grote portie humor is Rondeel uitgegroeid tot een levendige vrijwilligersorganisatie, die anno 2018 een vaste plek in het culturele landschap van Deventer heeft veroverd.

Na een succesvolle start in ‘het Rondeel’, de ronde toren van de stadsmuur aan Achter de muren Zandpoort, was op enig moment ruimere huisvesting nodig. Deze werd gevonden in het voormalige laboratoriumgebouw aan het Emmaplein. Een aantal jaren later diende zich een prominente plek aan in het voormalige SNS-gebouw aan de Stromarkt. Ook de recente verhuizing van het architectuurcentrum naar de Assenstraat heeft Marion nog mee mogen maken.

Hoogtepunt

Een absoluut hoogtepunt van haar werk voor Rondeel was in 2010 de lezing van de wereldberoemde Zwitserse architect Mario Botta in Deventer. Marion wist hem tijdens een vakantie in Zwitserland te overtuigen, dat onze mooie Hanzestad de reis naar Nederland wel waard was. Wat een geweldige avond was dit met een uitverkochte zaal met 300 bezoekers!

Vanaf juli geniet Marion van haar welverdiende vrije tijd.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...
IMAGE Architecten zouden verder moeten kijken dan een gebouw

Architecten zijn gewend om naar gebouwen te kijken, terwijl de ruimte tussen de gebouwen misschien wel belangrijker is. Ze zouden zich meer moeten... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief