Nieuws
Stadsarrangement - Deventer

 

Op 12 maart wordt feestelijk stilgestaan bij het nieuw afgesloten stadsarrangement. Hiermee geven de samenwerkende partijen aan verder te blijven bouwen aan en te investeren in een vitale en bruisende binnenstad. De samenwerkende partijen zijn gemeente Deventer, Stichting Deventer Binnenstadsmanagement, provincie Overijssel,  Architectuurcentrum Rondeel en Stichting Wonen Boven Winkels.

Sǿren Hermansen opent symposium 'Bewoners aan zet' op 13 maart


Sǿren Hermansen uit Denemarken opent het symposium ‘BEWONERS AAN ZET' op 13 maart a.s. in de Gasfabriek in Deventer. Als initiatiefnemer, community man, ondernemer en directeur van de Samsǿ Energy Academy heeft hij het Deense eiland Samsø, ook wel Parel van het Kattegat genoemd, op een idealistische maar vooral realistische wijze in drie jaar tijd energetisch zelfvoorzienend gemaakt. Naast Samsø komen ook bijzondere duurzame energieprojecten in Saerbeck en Freiburg aan bod. Het middagprogramma biedt regionale initiatieven in de Cleantech Regio.

Ron Sint Nicolaas, Regisseur Duurzame Energie bij de Gemeente Deventer

 

Deventer wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Gaan we dat redden? En hoe belangrijk zijn wij als burgers daarbij? In aanloop naar het symposium ‘BEWONERS AAN ZET’ voelen we Ron Sint Nicolaas, Regisseur Duurzame Energie bij de Gemeente Deventer, stevig aan de tand.

Met een educatieve game gebaseerd op Minecraft kun je Rotterdam nabouwen, maar ook een veilig fietspad tussen Deventer en Wijhe ontwerpen. ©Jaron Hoste

 

Leerlingen van de Capellenborg in Wijhe gaan met een educatief computerspel een veiliger en betere fietsverbinding tussen Wijhe en Deventer ontwerpen. Dit meldt De Stentor op de site.

Duurzame energie opwekken in Saerbeck Duitsland

 

Benieuwd hoe de lokale ondernemers van Saerbeck samen met de inwoners een consistent plan hebben bedacht en uitgevoerd om zelf duurzame energie op te wekken? Kom dan naar het symposium ‘Bewoners aan zet’ op 13 maart. Guido Wallraven is een van de sprekers die dag en hij vertelt als projectmanager van het Bio-energiepark in Saerbeck over hoe de samenwerking tussen lokale partners heeft geleid tot een breed draagvlak.

 

De Smidsgang tussen Hema en The Sting in Deventer krijgt een rode finishvlag deze zomer. Het ontwerp van stedenbouwkundig ontwerper Marc Polman kwam als winnaar uit de bus bij de ontwerpwedstrijd van Architectuurcentrum Rondeel. “Een originele manier om mensen zo snel mogelijk door de Smidsgang in het winkelhart te krijgen”, aldus de jury tijdens het derde Stadscafé. Het wordt niet de enige stedelijke vernieuwing deze zomer, zo blijkt deze avond.

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Samen de schouders eronder voor Deventer binnenstad

  Op 12 maart wordt feestelijk stilgestaan bij het nieuw afgesloten stadsarrangement. Hiermee geven de samenwerkende partijen aan verder te blijven... Lees meer...
IMAGE Het is wachten op een olievlek van duurzaamheid

  Deventer wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Gaan we dat redden? En hoe belangrijk zijn wij als burgers daarbij? In aanloop naar het symposium... Lees meer...

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief