Agenda
Overstroming IJssel Deventer - Foto Frans Kanters

 

LEZINGENAVOND | 13-12 |  20.00 UUR

Landschapsecoloog Albert Corporaal schetst tijdens een lezingenavond op 13 december in Architectuurcentrum Rondeel de ontwikkeling van het watersysteem in en rond Deventer vanuit historisch perspectief en gaat in op de uitdagingen om dit systeem te beheersen bij klimaatverandering. Consultant Machiel Karels vertelt aansluitend welke kansen hij ziet om het watersysteem te benutten voor een beter klimaat. De lezingenavond begint om 20.00 uur aan de Assenstraat 14 in Deventer.

Deventer stadspanden in klei maken opnieuw geschiedenis!
 
EXPOSITIE | 08-11-2018 t/m 20-01-2019

Toen Lebuïnus 1250 jaar geleden de IJssel overstak en de stad Daventria stichtte, liep hij er al overheen: de Deventer klei. Na 1250 jaar  maakt de Deventer klei opnieuw geschiedenis in een expositie bij Architectuurcentrum Rondeel.

De Deventer winkelstraten worden, als het aan Jonneke Siebrand ligt, deze winter versierd met beschilderde lampenkappen, terwijl we in de zomer hittestress in de stad aanpakken. Deze creatieve ideeën werden met luid applaus begroet tijdens het ‘Het vierde stadscafé, op 26 juni bij de Centrumgarage in Deventer.

Expositie Wist je dat? Verrassende verhalen over Deventer
 
EXPOSITIE: 28-9 t/m 27-01-2018

In 2018 is het precies 1250 jaar geleden dat Deventer werd gesticht. En dat wordt dit jaar groots gevierd. In die 1250 jaar is er veel veranderd: de eens zo kleine nederzetting aan de IJssel groeide uit tot een florerende Hanzestad. Architectuurcentrum Rondeel viert het 1250-jarig bestaan met de expositie ‘Wist je dat?’ in de stadsetalage van het Deventer stadhuis.

De slimme stad Rondeel Deventer
 
LEZINGENAVONDEN +SENSORWANDELINGEN | 15-11-2018 | 20.00 UUR

Steden hangen inmiddels vol met allerlei camera’s en sensoren, waarmee inwoners en bezoekers worden gevolgd. Een ontwikkeling die steeds meer zichtbaar wordt en onderdeel is van de slimme stad. Soms nodig en praktisch, maar niet altijd wenselijk. Wat gebeurt er met die data en wat is de impact ervan op onze stad en inwoners? Architectuurcentrum Rondeel en studenten van Saxion vragen het zich af. Ze organiseren daartoe een tweetal sensorwandeltochten op 4 en 7 november. Hun bevindingen presenteren ze op 15 november in het architectuurcentrum. Daarnaast is er een workshop en discussieavond op 22 november.

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Rondeel-expositie 'Wist je dat? Verrassende verhalen' goed bezocht

De Rondeel-expositie 'Wist je dat?' in de Stadsetalage van Deventer wordt goed bezocht. Inmiddels staat de teller op meer dan 7000 bezoekers. De... Lees meer...
De smart city in ontwikkeling: stevenen we af op een technologische nachtmerrie?  

Steden veranderen de komende jaren in slimme, door technologie gedreven entiteiten. Wat zien we ontstaan in de wereld? En hoe zorgen we ervoor dat... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief