Agenda
RONDEEL CINEMA - excursie naar Architectuur Film Festival Rotterdam

 

EXCURSIE | 13-10

Van 9 tot en met 13 oktober 2019 vindt de elfde editie van het Architecture Film Festival Rotterdam plaats in filmtheater Lantaren Venster. Èn… dit jaar gaat Rondeel Cinema naar het AFFR!

Het thema van AFFR 2019 is “Lost in Transition”.

AFFR 2019 onderzoekt hoe onze manier van denken en leven drastisch kan veranderen om een leefbaarder en gelijkwaardiger samenleving te garanderen. Hoe gaan ontwerpers, stadmakers en bouwers de nieuwe wereld vormgeven? Bieden nieuwe inzichten en technologische oplossingen al zekerheid voor de toekomst of zijn we verlamd geraakt en ‘Lost in Transito’?

Uit het grote aanbod aan films hebben we een interessant en gevarieerde programma samengesteld met twee zeer uiteenlopende films en een AFFR-special.

NEUTRA – SURVIVAL THROUGH DESIGN (2019 - Oostenrijk/Duitsland/ UK/USA - 104 min.)

Het leven van Neutra zoals dat nog nooit op film werd gezet. Van VDL House tot de Lovell Health House, de huizen van Oostenrijks-Amerikaanse architect Richard Neutra behoren tot de hoogtepunten van de modernistische architectuur. Neutra: Survival Through Design geeft een overzicht van Neutra’s leven en belangrijkste projecten. In interviews met onder andere zijn zonen Dion en Raymond leren we hoe Neutra te werk ging. Daarnaast leggen architecten Norman Foster en Moshe Safdie uit op welke manier zijn werk nog altijd actueel is in de huidige architectuur.

ANTHROPOCENE: THE HUMAN EPOCH (2018 – Canada – 85 min.)

Het Antropoceen: het tijdperk waarin de menselijke activiteiten de grootste veranderingen op het landschap van de aarde veroorzaken. Na hun oogverblindend mooie documentaire Manufactured Landscapes zijn filmmaker Jennifer Baichwal en fotograaf Edward Burtynsky opnieuw herenigd voor Anthropocene: The Human Epoch, een monumentaal beeldverslag van ons veranderende ecosysteem. In wonderschone maar shockerende beelden zien we de enorme koolmijnen in Duitsland, de ontluisterende ontbossing in Canada en de gifgroene lithiummeren van de Andes. In indrukwekkende beelden zien we de gruwelijke schoonheid van onze invloed op de aarde. Een urgente oproep tot actie

AFFR SPECIAL: OPERATION JANE WALK(60 min)

AFFR presenteert een bijzondere live performance van Leonhard Müllner en Robin Klengel, een pacifistische stadswandeling door de dystopische omgeving van het computerspel Tom Clancy’s The Division. Als urbane flâneurs geven de Oostenrijkse kunstenaars een droogkomische en muzikale tour door deze alternatieve digitale versie van New York. Ze vertellen over architecturale hoogtepunten en de stad als het strijdtoneel tussen snelwegenbouwer Robert Moses en stadsactivist Jane Jacobs, schrijver van het befaamde The Death and Life of Great American Cities. Een fascinerende rondwandeling door visueel NYC.

Kortom: een afwisselend programma met alle ingrediënten die nodig zijn om er een interessante en boeiende architectuur- en filmfestival dag op de Kop van Zuid in Rotterdam van te maken

Heb je zin hebben om mee te gaan, meld je dan aan via onderstaand formulier.

Aanmelden kan tot uiterlijk 5 oktober i.v.m. met het reserveren van de kaarten voor de voorstellingen.

PRAKTISCH:

Datum:

zondag 13 oktober 2019

Programma:

We verzamelen om 09.40 uur voor het station Deventer en  vertrekken om 09.48 uur gezamenlijk per trein naar Rotterdam. 

In Rotterdam beginnen met kop koffie/thee in de bar van hotel Nhow. De bar met een schitterend panoramaterras bevindt zich op de 7de verdieping van het gebouw ‘De Rotterdam’ van architect Rem Koolhaas/OMA.

Daarna lopen we naar het Lantaren Venster en dompelen we ons onder in de wereld van het AFFR en bezoeken we twee filmvoorstellingen en een AFFR-special. 

Als afsluiting van de dag in Rotterdam gaan we (in de buurt van het Lantaren Venster) een hapje eten.Tegen 21.00 uur pakken we weer het trein retour en zijn we rond 22.30 uur terug in Deventer.

Kosten:

De kosten voor de excursie bedragen € 56,00. Dit is inclusief treinreis, 3x toegangsbewijs voor de geselecteerde film/voorstellingen,1x koffie/thee in hotel Nhow, 1x consumptiein Lantaren Venster. Lunch en diner zijn niet inbegrepen in deze prijs.

Mocht je op eigen gelegenheid naar Rotterdam willen reizen, dan start het programma om 12.00 uur in de bar van hotel Nhow op de Kop van Zuid. De kosten bedragen dan € 42,00. Graag bij je aanmelding vermelden dat je op eigen gelegenheid naar Rotterdam komt.

aanmeldingen Rondeel Cinema, AFFR

Uw naam(*)
Dit veld is verplicht

Uw E-mailadres(*)
Dit veld is verplicht

Uw telefoonnummer
Ongeldige invoer

Aantal personen(*)
Dit veld is verplicht, vul minimaal 1 in

(*)

Maak een keuze

NEUTRA:

ANTHROPOCENE

OPERATION JANE WALK

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE ‘wistjedat?’ Verrassende verhalen over 1250 jaar deventer

Wist je dat…… Deventer eeuwen geleden al een slim afvalsysteem had? …de Brink een moeras was, waardoor de Waag nu scheef is? …de... Lees meer...
IMAGE Architecten zouden verder moeten kijken dan een gebouw

Architecten zijn gewend om naar gebouwen te kijken, terwijl de ruimte tussen de gebouwen misschien wel belangrijker is. Ze zouden zich meer moeten... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief