Agenda
12 november 2006, 15.00 - 17.00 uur

Over vorm, ritme, kleur en polyfonie. Een muzikale reactie op Deventer gebouwen en het nieuwe stadskantoor.

 

 

Datum: 12 november 2006

 

Van: 15.00 – 17.00 uur

 

Muziek en architectuur hebben veel gemeen met elkaar. Beide kunsten kennen ook gemeenschappelijke termen zoals vorm, ritme, kleur en polyfonie. Teneinde dit alles te onderzoeken ging Ferdinand Kornet (vioolleraar Centrum voor de Kunsten De Leeuwenkuil) met vioolleerlingen op onderzoek uit.

 

In de directe omgeving van de Leeuwenkuil werd een rondleiding georganiseerd. Bij een aantal gebouwen werd op straat een vooraf uitgekozen muziekstuk gespeeld of geïmproviseerd.

 

Na deze rondleiding maakten de leerlingen zelf een ontwerp voor een bouwwerk en componeerden zij een daarbij passend muziekstuk. De resultaten van dit project kunt u zien en beluisteren tijdens de afsluiting van de tentoonstelling ‘Huis van Deventer'.

 

Het geheel wordt ingeleid met een tintelende stelling door architect Maarten Douwe Bredero. Het optreden wordt door Ferdinand Kornet omlijst met een toelichting. Theo Franken, ontwerper en actief als zanger rondt de presentatie af en reageert hierbij op het ontwerp voor het nieuwe stadskantoor/bibliotheek.

 

De tekeningen, schilderstukken, maquettes en muziekcomposities van de leerlingen worden tentoongesteld. Het is tevens de laatste dag dat de maquette van het nieuwe stadskantoor is te zien.

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE Rondeel-expositie 'Wist je dat? Verrassende verhalen' goed bezocht

De Rondeel-expositie 'Wist je dat?' in de Stadsetalage van Deventer wordt goed bezocht. Inmiddels staat de teller op meer dan 7000 bezoekers. De... Lees meer...
De smart city in ontwikkeling: stevenen we af op een technologische nachtmerrie?  

Steden veranderen de komende jaren in slimme, door technologie gedreven entiteiten. Wat zien we ontstaan in de wereld? En hoe zorgen we ervoor dat... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur
FEESTDAGEN: gesloten

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief