Agenda
12 november 2006, 15.00 - 17.00 uur

Over vorm, ritme, kleur en polyfonie. Een muzikale reactie op Deventer gebouwen en het nieuwe stadskantoor.

 

 

Datum: 12 november 2006

 

Van: 15.00 – 17.00 uur

 

Muziek en architectuur hebben veel gemeen met elkaar. Beide kunsten kennen ook gemeenschappelijke termen zoals vorm, ritme, kleur en polyfonie. Teneinde dit alles te onderzoeken ging Ferdinand Kornet (vioolleraar Centrum voor de Kunsten De Leeuwenkuil) met vioolleerlingen op onderzoek uit.

 

In de directe omgeving van de Leeuwenkuil werd een rondleiding georganiseerd. Bij een aantal gebouwen werd op straat een vooraf uitgekozen muziekstuk gespeeld of geïmproviseerd.

 

Na deze rondleiding maakten de leerlingen zelf een ontwerp voor een bouwwerk en componeerden zij een daarbij passend muziekstuk. De resultaten van dit project kunt u zien en beluisteren tijdens de afsluiting van de tentoonstelling ‘Huis van Deventer'.

 

Het geheel wordt ingeleid met een tintelende stelling door architect Maarten Douwe Bredero. Het optreden wordt door Ferdinand Kornet omlijst met een toelichting. Theo Franken, ontwerper en actief als zanger rondt de presentatie af en reageert hierbij op het ontwerp voor het nieuwe stadskantoor/bibliotheek.

 

De tekeningen, schilderstukken, maquettes en muziekcomposities van de leerlingen worden tentoongesteld. Het is tevens de laatste dag dat de maquette van het nieuwe stadskantoor is te zien.

 

Architectuurcentrum Rondeel maakt gebruik van Cookies Lees meer

Akkoord

RONDEEL | NIEUWSBRIEF

RONDEEL | NIEUWS

IMAGE POPUP Ruimte maken – Ruimte laten

  In de nacht van 17 op 18 mei 2019 vond een bijzondere POPUP actie plaats op het Grote Kerkhof. Zoals de naam al zegt, was dit monumentale plein... Lees meer...
IMAGE Stadscafé helpt met verder ontwikkelen van initiatieven

  Stadscheque van 2500 euro voor het beste idee Geweldig, creatief, verbindend, kindvriendelijk, waardevol, stadse versie van naoberschap. Het... Lees meer...

Rondeel | OPENINGSTIJDEN

Kantoor: maandag t/m vrijdag: 09.00 tot 13.00 uur
Exposities: geopend dinsdag t/m zondag 13.00 tot 17.00 uur

Zomervakantie 2019 vanaf 12 juli t/m 25 augustus en zijn wij gesloten

ARCHITECTUURROUTE STEDENDRIEHOEK

rondeel | facebook

RONDEEL | ARCHITECTUURGIDSEN

 

‘In Deventer’ Architectuurgidsen

In Deventer - Architectuurgidsen

Prijs € 16,95 (excl. verzendkosten)
Te koop tijdens de openingsuren in Architectuurcentrum Rondeel. 

Rondeel | Archief